Category Archives: Blog

Ç’ËSHTË DUKE NDODHUR ME PLANETIN TONË? Greenhouse gasses aka The Greenhouse effect (Gazrat serrë aka efekti i gazrave të tokës)

    Planeti ynë, sipas të gjitha rezultateve të vëzhgimit të tij, është duke kaluar nëpër ndryshim. Me këtë edhe është dërmuar në masë të madhe nga sjellja jonë, nga veprimtaria jonë, lineare e shfrytëzimit të tij. Por ka një problem në tërë këtë, pamundësia e komunikimit të zakonshëm ndër-njerëzor të këtyre ndryshimeve dhe të […]

SA PAK DIHET PËR MUNDËSITË E NJË BOTE TË SHËNDOSHË -THEMELUESI I EKONOMISË QARKORE – WALTER R, STAHEL

Si mund  të ndryshoj bota? Është pyetje me rëndësi. Si mund të ndryshojë sjellja e njeriut? Si ta kthejmë natyrën në shëndetin e saj? Këtë e mundëson dhe e bën realitet e ashtuquajtura Ekonomia Qarkore. Origjina e ekonomisë rrethore thuhet se ka buruar në fund të viteve të 70-ta në Evropë. Mirëpo nëse gjurmohet thellësisht, […]

PANDEMIA E COVID 19, VIRUSET, NDIKIMI  DHE NDRYSHIMI I PLANETIT TONË

Sigurisht që të gjithë jemi të brengosur dhe pyetemi se ç’është duke ndodhur, prej se është përhapur pandemia e COVID 19. Pyetemi nëse ka të bëjë me Ndryshimin e tokës dhe sjelljen tonë. Pyetemi nëse kjo është dora e njeriut apo nëse është proces natyror. Por ka rrezik. Sipas të gjitha matjeve të dekadave të […]