Pastrimi Green

 

Sa më i fortë të jetë detergjenti, aq më e pastër është shtëpia, ose kështu besojmë ne. Detergjenti juaj i preferuar komercial që duket se e bën pastrimin më të lehtë, për fat të keq, është i ngarkuar me substanca toksike dhe ndotëse.

Sado që pastrues të tillë bëjnë një punë të mirë për të mbajtur shtëpinë tuaj të pastër, kimikatet e përdorura për t’i bërë ato lënë një ndikim shkatërrues jo vetëm në mjedis, por edhe në familjen tuaj.

Për fat të mirë, ka produkte pastrimi në dispozicion që bëjnë një punë të mirë, por pa ndikuar tek ju, familja juaj dhe mjedisi. Shumica e këtyre produkteve prodhohen nga marka që janë të përkushtuara për të mbrojtur mjedisin, kështu që ata përdorin përbërës të biodegradueshëm, ose prodhojnë produkte duke përdorur teknika bujqësore të sigurta dhe të qëndrueshme.

Me produkte të tilla, ju mund të praktikoni pastrimin e gjelbër në shtëpi. Pastrimi i gjelbër në thelb përfshin pastrimin duke përdorur produkte dhe procedura që janë të sigurta për mjedisin. Produktet që përdorni nuk duhet të kenë kimikate toksike si ftalate, sulfate, amoniak, klor, aroma artificiale të hidroksidit të natriumit ose ngjyra artificiale. Mendoni për përbërësit natyralë si limoni, uthulla ose soda e bukës. Duke adoptuar praktika të pastrimit të gjelbër, jo vetëm që do të mbroni veten dhe familjen tuaj, por gjithashtu do të kurseni mjedisin nga efektet e dëmshme të kimikateve toksike.

Bërja e produkteve tuaja të pastrimit të bëra vetë është mjaft e lehtë. Pjesa më e mirë është se shanset janë që të keni shumicën e përbërësve tashmë në kuzhinën tuaj.

Këtu është një listë e përbërësve të zakonshëm, të sigurt për mjedisin që mund t’i përdorni vetëm ose së bashku, për të gjitha nevojat tuaja pastrimi.

Sode buke

Soda e bukës, e njohur gjithashtu si pluhur bikarbohidrate, është një agjent efektiv antiviral i përsosur për heqjen e yndyrës dhe papastërtive. Bën një agjent të shkëlqyer pastrimi, veçanërisht kur përdoret së bashku me uthull.

Uthulla e bardhë

Uthulla është një produkt me shumë qëllime që mund ta përdorni për të hequr pothuajse çdo lloj njollë, duke përfshirë yndyrën, papastërtitë, aromat, dhe mykun. Shtoni disa pika të vajit tuaj esencial të preferuar për të luftuar erën paksa të pakëndshme të uthullës.

Lëng limoni

Asgjë nuk thotë “shtëpi e pastër” më shumë se aroma e mrekullueshme e limonit. Lëngu natyral i limonit largon mykun, yndyrën dhe shkëlqen sipërfaqet e forta.

 

Alkooli

Alkooli është një dezinfektues i shkëlqyer. Megjithatë, për qëllime sigurie përdorni alkool izopropil (i njohur gjithashtu si alkool për fërkim) ose alkool për qëllime pastrimi.

 

Peroksid hidrogjeni (Jod)

Peroksidi i hidrogjenit përdoret zakonisht për dezinfektimin e plagëve. Mund ta përdorni nëpër shtëpi për të dezinfektuar kuzhinën ose banjën tuaj. Është gjithashtu një heqës i shkëlqyer i njollave për pëlhura dhe fino, falë efektit të tij të butë zbardhues.

Vaj esencial

Dëshironi një shtëpi me erë të këndshme? Bleni vajra esencialë. Përveçse e bën shtëpinë tuaj të nuhasë bukur, shtimi i disa vajrave esencialë si vaji i livandës ose i pemës së çajit në çdo recetë pastrimi natyral do të largojë bakteret.

Kripa

Kripa nuk është vetëm për ushqimin tuaj, por është gjithashtu një mineral i gjithanshëm i përsosur për pastrimin e papastërtive. Kripa gjithashtu rrit efektet pastruese të përbërësve të tjerë, si uthulla ose bikarbonati i sodës, kur kombinohen së bashku.

Detergjent

Përdorni detergjent pastrimi miqësor ndaj mjedisit që është neutral PH, pa aromë dhe i sigurt për mjedisin. Detergjenti është i shkëlqyeshëm për të hequr papastërtitë .

Leave a Reply

Your email address will not be published.